Politiet advarer mot glatte veger

Underkjølt regn skaper utfordringer i trafikken.
Nyheter

Operasjonsleder Roar Fylling i politiet har fått tilbakemelding fra sine patruljer ute i distriktet om underkjølt regn og glatte veger, særlig på søre Sunnmøre.

– Det er desember og vinter, været endrer seg fort. Bilistene kan komme over områder som det tilsynelatende er greit å kjøre på, men så er det partier hvor det er glatt og underkjølt regn som fryser til, sier Fylling.

Fredag kveld har det vært trafikkuhell både på Eggesbønes i Herøy og ved Festøy i Ørsta. På sistnevnte ulykke ligger en bil ved 20-tida på taket utfor vegen i ei 80-sone før ferjekaia.

– Sjøl om det er plussgrader kan det enkelte plasser være glatt, sier Fylling, uten at han konkret viser til ulykkene. Patruljen hadde ved 20.15-tida ikke kommet fram til Festøy, men brannvesenet er framme på stedet.

De har meldt inn til operasjonssentralen at bilen ikke ligger til hinder for trafikken, og at den involverte føreren er oppegående og ute av bilen.

Klokka 20.35 melder politiet at føreren blir kjørt til Ålesund sjukehus for undersøkelse.

Bergingsbil kommer om ikke altfor lenge til stedet.

– Patruljen har vært på forskjellige steder i Ørsta og Volda og melder om underkjølt regn, så oppfordringen fra oss er at man må kjøre forsiktig, sier Fylling.