Prisdryss under fylkestinget

Her er vinnerne av fylkets miljøpris, likestilingspris og kulturpris.

Prisdryss på fylkestinget. Prisvinnerne fra venstre: Mayada Alfaiyad, likestillingsprisen, Ulrik Sandøy Sørensen, miljøprisen og Karin Augusta Nogva, kulturpris.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

Årets siste fylkesting startet med prisdryss.

10 år gamle Ulrik Sandøy Sørensen fra Frei fikk fylkets miljøpris. Han har samlet plast langs sjøen i mange år og sparer penger til å kunne reise ut i verden og rydde plast og redde skilpadder. Han har plukket hele 350 sekker med plast og marint avfall.

Likestillingsprisen gikk til syriske Mayada Alfaiyad. Hun er bosatt i Fræna. Alfaiyad kom til Elnesvågen i juni 2017, som flyktning fra Syria. Hun er født i 1979, utdanna sjukepleier og er i dag midlertidig ansatt i flyktningtjenesta i Fræna kommune som tolk i barnehagen.

Kulturprisen gikk til visuell bildekunstner Karin Augusta Nogva fra Flemsøya, men bosatt i Ålesund. Hun fikk prisen for sitt engasjement for kunstnere i fylket og for kunstformidling til barn og unge. Nogva tok kunstutdannelse i Bergen, for så flytte til Ålesund og etablerte seg som kunstner der.