Hentet opp skarven i spøkelsesgarnet

Denne skarven er en av mange skapninger som jevnlig setter seg fast i spøkelsesgarn langs kysten vår. Fredag hentet Kystvakten opp garnet som satt fast på vraket «Øygard» ved Sula.

PINEFULL DØD: Sjøfugl, fisk og krabber er noen av skapningene som dør i spøkelsesgarn langs kysten vår. Denne skarven ble funnet i et garn på vraket «Øygard» ved Sula.   Foto: Vegard Framstad, KV «Njord»

Nyheter

Undervannsfotograf og leder i Giske dykkeklubb, Kim André Sund, skulle bare gjøre et «kosedykk» da ned til vraket da han fant garnet, der den døde skarven sammen med mye fisk og krabbe satt inntulla i garnet. Han la ut bildene som dokumentasjon på det groteske som skjer under vann, og tok så kontakt med Ina Giske i Plastfritt hav, som igjen tok kontakt med Fiskeridirektoratet.