Fjørtofta, Harøy og Finnøy:

Fiber til jul på Nordøyane

Utbyggingen av fiber på Fjørtofta, Harøy og Finnøy er nå avsluttet og de aller fleste kundene er allerede tilkoblet det nye fibernettet.

Glad for fiber: Jessica Gãrtner.  Foto: Anne Iversen.

Nyheter

Over 500 husstander på Nordøyane kan dermed kose seg med raskt internett og TV-løsningen fra Get denne julen. Dette melder Tafjord Kraft AS i en pressemelding.

På Fjørtoft er utbyggingen gjennomført i et samarbeid mellom Nordvest Nett og Tafjord. Utbyggingen startet tidlig på høsten og før jul vil 92 boliger og de fleste fritidsboligene være koblet til fibernettet.

Endre Otterlei, som bor på Fjørtoft, er en av dem som har benyttet seg av tilbudet og fiber ble installert bare for et par dager siden. Foreløpig brukes fiber kun til internett, men TV-løsningen blir tatt i bruk så snart bindingstiden hos dagens leverandør er over om et par måneder.

– Nå har jeg ikke så lang erfaring med fiber, men jeg er ikke i tvil om at det var riktig å få det installert. Tilbudet om tilknytning var gunstig og jeg ville gi mitt bidrag til at utbyggingen kunne gjennomføres her på Fjørtofta. Dette også fordi jeg er usikker på hvordan vedlikeholdet av de gamle kablene som har gitt oss nettilgang tidligere her ute, blir ivaretatt, sier han til Tafjord Kraft.

På Harøy og Finnøy startet utbyggingen våren 2019. Dette etter stort lokalt engasjement med flere ildsjeler i spissen. Plakater ble hengt opp i butikken og egen Facebook-gruppe ble opprettet. Etter hvert ønsket «alle» å få fiber til Sandøy kommune. Dette tok Sandøy Energi på alvor og utbyggingen ble en realitet i samarbeid med Tafjord.

– Jeg er skikkelig glad for at vi har fått fiber, sier Jessica Gãrtner, som bor på Harøy.

Utbyggingen på Nordøyane har vært en viktig satsing for Tafjord, påpekes det i pressemeldingen.