DN kårer Norges beste toppturer:

Strandafjellet best

Dagens Næringsliv har kåret Strandafjellet til Norges beste toppturdestinasjon.

Norges råeste: Dagens Næringsliv mener Strandafjellet er landets råeste skidestinasjon.   Foto: Robert kvam

Nyheter

Juryen skriver at med nærhet til et av Norges flotteste fjellområder, har Strandafjellet en kjempefordel. I utkanten av Sunnmørsalpene kan skiturister oppleve landsledende skikjøring både med og uten heis. Strandafjellet vinner kåringen fordi juryen har litt bedre erfaring med vintersnø på Sunnmøre enn i Narvik som ble nummer to i kåringen.

Juryen skriver også at selv om Sunnmørsalpenes indrefilet, Hjørundfjorden, ligger litt langt unna, har Strandafjellet mer enn nok å ta av. Avisa tipser også om at guida overgangsturer kan gi store opplevelser.

«Jokeren er vestlandsværet. Du skal ha is i magen for å planlegge en skihelg til Sunnmøre måneder i forveien. Hit ønsker du egentlig bare reise på gode værmeldinger. Ofte er snøen forblåst eller for mild. De gode dagene er til gjengjeld episke», mener juryen.

Avisa har også kåret landets beste alpindestinasjoner, men der fikk Strandafjellet bare en tiendeplass.