- Ferjetrafikken kan bli ramma

Den høge vannstanden kan komme til å ramme ferjetrafikken.

ILLUSTRASJONSFOTO. Den høge vannstanden kan komme til å ramme ferje- og hurtigbåttrafikken, melder redningsledelsen i Møre og Romsdal.   Foto: Kjell Herskedal / NTB SCANPIX

Nyheter

Redningsledelsen i Møre og Romsdal opplyser at de har drøfta hvilke konsekvenser den høge vannstanden kan gi. Floa vil være på sitt høgste onsdag rundt klokka 02 og 14.

Redningsledelsen består av representanter for nødetatene og en rekke andre samarbeidende organisasjoner. Særlig er helsesektoren opptatt av at folk ikke må vente for lenge med å ta kontakt.

– Med springflo på det nivået som er varsla, kan vi risikerer at ferjene enkelte steder ikke greier å legge til kai. De som er avhengig av ferje for å nå tak i helsehjelp, bør derfor ta kontakt med AMK-sentralen dersom de frykter at de kan få behov for øyeblikkelig hjelp, sier stabssjef Kenneth Sætre i Møre og Romsdal politidistrikt i ei pressemelding.

Til Sunnmørsposten sier Sætre at de i dag har tatt kontakt med ferjeselskapa og bedt de være foreberedt. I tillegg oppfordres altså folk til å være tidlig ute med å være forberedt og å sikre verdier.

– Det er heldigvis ikke meldt storm i tillegg. Men vi ber folk om å være bevisst på det som skjer.

Han anbefaler også folk å følge med på radiosendinger.

Julaften 2015 så det slik ut i Brosundet i Ålesund.  Foto: Staale Wattø