Politiet:

Advarer mot STOR snøskredfare

Politiet i Møre og Romsdal advarer mot snøskredfare og lanserer samtidig årets første video i konseptet #skikompis.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Sofie Svanes Flem.

Nyheter

«Mandag ventes STOR snøskredfare-faregrad 4-i region Sunnmøre», skriver Politiet i Møre og Romsdal på Twitter søndag kveld. De henviser til nettsiden Varsom.no, og melder at nedbør i kombinasjon med mildvær trolig vil føre til våte naturlige skred. Høyt til fjells, der nedbøren kommer som snø, vil det være lett å løse ut skred i fersk fokksnø.

Sammen med meldingen lanserer politiet årets første video i konseptet #skikompis. Dette er en av flere filmer som lages sammen med redningsetatene og samvirkeorganisasjonene. I filmene gis det råd med et ønske om å forebygge skredulykker.

Videoen kan du se her.