Har sikta tre menn etter dødsfall på Nordfjordeid

Illustrasjonsfoto.  Foto: Arkiv

Straffeloven § 288.

Hensettelse i hjelpeløs tilstand mv.

Med fengsel inntil 3 år straffes den som hensetter en annen i hjelpeløs tilstand med fare for liv, kropp eller helse. På samme måte straffes den som unnlater å gi hjelp til noen i hjelpeløs tilstand som vedkommende har en plikt til å dra omsorg for.

Nyheter

I forbindelse med funnet av en død mann på Nordfjordeid søndag 19. januar, har politiet pågrepet og sikta tre menn i 18 til 30-årene.

Det skriver Vest politidistrikt i ei pressemelding. Det var søndag 19. januar klokka 17.37 at politiet ble varsla om dødsfallet i en kommunal bolig på Nordfjordeid. Mannen var funnet død. Dødsårsaka var uklar, og politiet satte i gang etterforskning.

Nå er tre menn sikta etter straffelovas paragraf 288, for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand.

– De ble pågrepet for to dager siden, og blir framstilt for varetektsfengsling på fredag, sier lensmann Tormod Hvattum torsdag kveld.

Lensmann: Tormod Hvattum.  Foto: Politiet

Nordfjordeid lensmannsdistrikt etterforsker saka videre, opplyser han.

Lensmannen vil ikke kommentere hva slags relasjon de tre har med avdøde.

– Det er etterforskinga som har gjort at vi har satt søkelyset på dem, sier Hvattum, som sier at politiet har gjennomført avhør og tekniske undersøkelser.

Han ønsker ikke å si noe mer av hensyn til etterforskinga videre. Han ønsker heller ikke å kommentere hvor lenge mannen har vært død eller om det er mistanke om vold.

Politiet ønsker ikke å gi noen ytterligere opplysninger om mulig dødsårsak eller andre detaljer.

Frigir navn

Mannen som ble funnet død var Rune Kjetil Flo (59 år), bosatt på Nordfjordeid. Navnet på avdøde frigis i samråd med de pårørende.

Politiet ønsker ikke å gi noen ytterligere opplysninger om mulig dødsårsak eller andre detaljer om hva som er kommet fram i etterforskninga til nå.

Politiet etterforsker dødsfall i Nordfjordeid

Søndag 19. januar kl 1737 ble politiet varslet om et dødsfall i en kommunal bolig i Nordfjordeid. En mann var funnet død i en leilighet og dødsårsaken var uklar. Det skriver Vest politidistrikt i ei pressemelding.


Erkjenner ikke straffeskyld

– Min klient erkjenner ikke straffeskyld, sier advokat Per Kjetil Stautland til Sunnmørsposten.

Han representerer en av de tre siktede, en 19 år gammel mann. Stautland forteller at klienten har forklart seg inngående til politiet over flere dager.

– Han prøver å samarbeide så godt han kan for å opplyse saka. Han er veldig lei seg over det som har skjedd. Han var jo en bekjent av avdøde, sier Stautland.

Sjøl om 19-åringen ikke erkjenner straffeskyld, samtykker han til to ukers varetektsfengsling for å bidra til å skape ro rundt situasjonen.

Per Kjetil Stautland representerer en 19 år gammel mann som er siktet etter dødsfallet på Nordfjordeid søndag. Mannen erkjenner ikke straffeskyld, men samtykker til varetektsfengsling i to uker.   Foto: Anne-Mari Tomasgard

– Det gjør han av hensyn til politiet sitt arbeid og av hensyn til avdødes familie og venner og sin egen familie, sier advokaten.

Ivar Blikra og Paul-Inge Angelshaug representerer de to andre siktede.

– Min klient erkjenner ikke straffesykld etter siktelsen. Utover dette har jeg ikke kommentarer til saka, skriver Blikra i en SMS til Sunnmørsposten.

Angelshaug har ikke noen kommentar til saka torsdag kveld.