Kystfylkene går sammen: – Ferjetilbudet må få bedre finansiering

Fylkeskommunene Troms og Finnmark, Nordland, Møre og Romsdal og Vestland, samt KS, inviterer til felles pressekonferanse i Oslo fredag 7. februar.

Bilene kjører på land fra bilferja "Lote" på Solavågen ferjekai Fjord1 Solavågen-Festøya  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Partene skal gå sammen for å jobbe fram bedre finansiering av ferjetilbudet i kyst-Norge, skriver KS i ei pressemelding onsdag ettermiddag.

– Folk langs hele kysten opplever til dels dramatisk vekst i fergeprisene. Det må vi gjøre noe med. Derfor går vi sammen for å få på plass en bedre fergefinansiering, skriver KS.

På pressekonferansen møter Tove-Lise Torve, fylkesordfører i Møre og Romsdal, og fylkesrådsledere/fylkesordførere fra de andre fylkene, for å si litt om situasjonen i sine fylker. Før styreleder i KS Gunn Marit Helgesen avslutter med et nasjonalt blikk på ferjefinansiering.


Knut Arild Hareide dempar forventningane om rask løysing på ferjeuroa:

- Det kjem ikkje til å ta veker eller nokre få månader

Knut Arild Hareide trur ikkje på lågare ferjeprisar kjapt:Hareide og Hofstad Helleland i Molde tysdag:

Slik reagerte ferjeopprørarane etter møtet med statsrådane

Hofstad Helleland og Hareide på kystbesøk:


– Vi fire største ferjefylkene vil samle kreftene og mobilisere inn mot Stortinget og regjeringen, fram mot revidert statsbudsjett 12. mai, sier Tove-lise Torve (Ap).

Fredag samles de for å lansere sine ønsker.

– Vi trenger forståelse fra Storting og regjering om at ferjefylker må få en mye sterkere finansering dersom vi skal klare å tilby det befolkninga trenger.