Ny konsernsjef i Ekornes 

Roger Lunde er ansatt som ny konsernsjef i Ekornes.

Arkivfoto: Staale Wattø 

Olav Holst-Dyrnes takker av etter seks år i møbelkonsernet. – Det har vært en glede å jobbe sammen med dyktige medarbeidere, styret og selskapets eiere. Nå er tiden kommet for å søke nye utfordringer, sier Holst-Dyrnes i en pressemelding fra selskapet.  Foto: Terje Engås

Nyheter

Han overtar etter Olav Holst-Dyrnes, som har ledet det norske møbelkonsernet i seks år. Lunde begynner i sin nye jobb 24. februar 2020, opplyser selskapet i en pressemelding torsdag.

Den nye Ekornes-sjefen har omfattende drifts- og ledererfaring fra internasjonal industri- og handelsvirksomhet. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for VVS-grossisten Brødrene Dahl AS. Han er utdannet siviløkonom og har tidligere hatt lederstillinger i flere internasjonale konsern med norsk forankring, herunder blant annet Kongsberg Gruppen, Scatec Solar, DNB og Aker Solutions.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med virksomheten, medarbeiderne og kundene, og til å bidra til å forløse bedriftens store potensial, sier Roger Lunde.

Olav Holst-Dyrnes som nå takker av som konsernsjef, kom til Ekornes for seks år siden. Han har ledet Ekornes gjennom en krevende og vellykket omstilling som i 2018 resulterte i at Qumei Home Furnishing Group ble selskapets nye hovedaksjonær.

Han vil i en periode fortsatt bistå styret som rådgiver, opplyser selskapet.