Nesten tidoblet overskuddet

Revisjonfirma går Guttelvik etter i sømmene

Kontrollutvalget har hentet inn et revisjonsfirma for å ettergå økonomistyringen i fylket. - Det er vel grunn til å tro at her kommer det krass kritikk, sier leder av kontrollutvalget Terje Hals fra Nordmørslista.

EKSPERTISE: Kontrollutvalget har hentet inn et revisjonsfirma for å ettergå økonomistyringen i fylket. Her er fylkeskommunedirektør Ottar Brage Guttelvik og Gunn Randi Seime, assisterende fylkeskommunedirektør.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

Kontrollutvalget startet arbeidet allerede i oktober. Det var samme tidspunkt som at økonomisjef Willy Sægrov la fram tall som viste at fylket i 2019 bare så vidt ville klare å gå med overskudd. Han stipulerte netto driftsresultat til 36 millioner kroner. Nå viser resultatet 313 millioner kroner.