Gondol koster tindesenter dyrt

Romsdalseggen får ikke status som Nasjonal turiststi, på grunn av den planlagte gondolbanen til Nesakla. Dermed går Norsk Tindesenter på Åndalsnes glipp av 300.000 kroner i årlig bidrag.

GONDOLEN: Slik vil det se ut når gondolen svever over Åndalsnes. (Illustrasjonsbilde)  Foto: Doppelmayr Garaventa

Trude Gjeldvik, styreleder ved Norsk Tindesenter.  Foto: Richard Nergaard / Romsdals Budstikke

Nyheter

– Bygginga av pendelbane og tilhørende fasiliteter er grunnen til avslaget, opplyser styreleder Trude Gjeldvik i Norsk Tindesenter i ei pressemelding.


Reguleringsplanen for gondolbanen på Åndalsnes vedtatt med 22 mot 5 stemmer

En times diplomati løste gondolfloken

Kommunestyret i Rauma sa seint torsdag kveld ja til reguleringsplanen som innebærer at det kan bygges en gondolbane til fjelltoppen Nesaksla på Åndalsnes.


Kommende uke

Byggingen av Romsdalsgondolen fra jernbaneområdet på Åndalsnes til toppen av fjellet Nesaksla skal etter planen starte kommende uke, skriver Romsdals Budstikke.

Konsekvensen av Miljødirektoratets vedtak om å gi Romsdalseggen avslag som Nasjonal turiststi, vil være at Norsk Tindesenter går glipp av 300.000 kroner i årlig tilskudd fra Miljødirektoratet. Pengene er blant annet tenkt til å oppgradere og sikre turstien langs Romsdalseggen.


Åndalsnes:

Kvikkleire utgjør likevel ingen risiko - bygger gondol om få uker

Romsdalsgondolen blir bygget. 16. mars starter grunnarbeidene for fjordstasjonen på Åndalsnes. 13. mai neste år kan de første passasjerene ta gondolen til toppen av Nesaksla.


Vil klage

Norsk Tindesenter vil sammen med Rauma kommune påklage avgjørelsen Miljødirektoratet har fattet, opplyser styreleder Gjeldvik.

– Vi mener avslaget er mot ordningens grunnleggende hensikt, som er å avhjelpe og tilrettelegge de områder der trafikken er stor, begrunner styrelederen.