Havarikommisjonen: – Var ikke nær ved å bli ei ulykke

Statens havarikommisjon for transport går ikke videre fra forundersøkelse til full undersøkelse etter hendelsen der et fly fra Norwegian måtte sikkerhetslande på Vigra 26. november i fjor.

Måtte sikkerhetslande: Norwegians rute DY413 måtte gjøre vendereis undervegs fra Vigra til Oslo 26. november. Etter å ha gjennomført en forundersøkelse har Statens havarikommisjon for nudde og landet trygt på Vigra like etter klokka 17 etter at den ene motoren sviktet etter avgang.  Foto: Line Helgesen

Nyheter

– Havarikommisjonen har avslutta forundersøkelsen og konkludert med at det var en luftfartshendelse som ikke var nær ved å bli ei ulykke, skriver Kåre Halvorsen, avdelingsdirektør ved luftfartsavdelinga hos Statens havarikommisjon for transport, i en e-post.