Riksferjene stopper billettering - og på bussen må du betale med app

Ferjer og kollektivtransport gjør grep for å begrense smitte. Ferjene stopper billettering:

Nå blir det slutt på manuell betaling på ferjene, enn så lenge. Dette for å hindre smittespredning.   Foto: Bjørn Halvorsen

Nyheter

Oppdatert: Møre og Romsdal fylkeskommune har besluttet at billettørene ikke skal ta manuell betaling på fylkesferjene, fram til og med 22. mars.

Dermed blir det samme praksis på fylket sine ferjer som på riksferjene:

Statens vegvesen har besluttet at det ikke skal gjennomføres manuell billettering på riksveiferjene fra og med 15. mars - til og med søndag 22. mars.

– Dette gjør vi for å forhindre smitte mellom trafikant og billettør. På den måten unngår vi å utsette mannskapet som har en samfunnskritisk rolle. Der billettering kan gjennomføres uten kontakt mellom billettør og trafikant, vil denne bli opprettholdt, sier avdelingsdirektør Edvard T. Sandvik, som leder ferjekontoret i Statens vegvesen.

Dette gjelder:

  • Rv. 651 Volda–Folkestad (Norled)
  • E39 Solevåg–Festøy (Norled)
  • E39 Molde–Vestnes (Fjord1)
  • E39 Anda-Lote (Fjord1)

Det jobbes nå med å finne muligheter for å gjennomføre billettering etter søndag 22. mars.

Statens vegvesen melder også om utsatt frist for dem som har EU-kontroll i tidsrommet 13. mars til 30. april.

Billettering med hansker: Matros Petra Goksøyr i aksjon på sambandet Hareid-Sulesund før helga. Nå er det slutt på billettering også på fylket sine ferjer.   Foto: Einar Orten Trovåg

.

Etterlyser kraftigare korona-tiltak på ferjene:

Foreslår strakstiltak - anten gratis ferjer eller innføring av Autopass no

Etterlyser kratigare korona-tiltak på ferjene:


Stenger bussene foran - og tar ikke imot kontanter

Ikke gratis buss, men slutt på manuell billettering: Fylket oppfordrer nå alle til å kjøpe billett via Fram-appen.   Foto: Anne-Mari Tomasgard

For å verne om sjåførene mot smitte, så blir dørene foran på bussene stengt, melder Fram lørdag kveld.

Dette for å skåne sjåførene fra direkte kundekontakt.

Reisende må bruke bakdører ved av- og påstiging. Dette betyr ikke at passasjerer kan reise gratis, men gyldige betalingsmidler er:

- Reisekort med gyldig periodebillett

- Mobilappen FRAM


Livestudio: Koronavirus

Livestudio: Koronavirus


Flere steder i fylket opplevde passasjerer lørdag å reise gratis med buss, men på spørsmål fra Romsdals Budstikke angående dette, svarer Konrad Lillevevang, seksjonsleder Fram marknad i samferdselsavdelinga i fylket, følgende:

– Det er absolutt ikke gratis. Men ting har skjedd fort, så det har vært noen misforståelser her. Jeg fikk melding om to-tre busser som var gratis lørdag, men det er definitivt ikke slik det skal være, sier Lillevevang til Romsdals budstikke.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter