Studenter får ikke hjelp i koronakrisen – Karen Elise (23) må flytte hjem

Karen-Elise Myklebust fra Ørsta må flytte hjem til familien når hun nå er permittert fra deltidsjobben ved siden av studiene. Hun får ikke søke dagpenger fra Nav, og får ikke endene til å møtes uten bi-inntekten.

Flytter: Karen Elise Myklebust (23) må flytte hjem til familien fra studiestedet sitt, for å klare seg økonomisk gjennom koronakrisen.  Foto: Privat

Nyheter

Sju av ti studenter i Norge er avhengige av lønn fra én eller flere deltidsjobber for å få endene til å møtes under studietiden, ifølge studentundersøkelsen Eurostudent som kom i 2018. Karen-Elise Myklebust (23) fra Ørsta er én av mange som har det sånn. Hun jobber som servitør og bartender på en restaurant og bowlinghall i Stavanger, mens hun studerer barnehagelærer ved Universitetet i Stavanger (UiS).