Riccovero slått konkurs

Klesprodusenten Riccovero AS i Olden i Stryn er konkurs.

Riccovero har 11 butikker. Dette er i Stryn.  

Nyheter

Det melder avisa Dagens Næringsliv (DN).

– Det skyldes hovedsakelig koronaen. 12. mars stengte Norge ned, og siden det har vi ikke solgt noe, sier eier Finn Einar Kvamme til DN.

Avisa legger til at selskapet har siden 1984 drevet med salg av egenproduserte dresser, men har som følge av koronapandemien, og tiltakene som er iverksatt som følge av krisen, tapt omsetning, og hadde ikke lenger grunnlag for videre drift.


– Må ha hjelpepakke raskt, elles vil mange butikkar bukke under

Riccovero har permittert alle tilsette og stengt alle 10 butikkar. – Kjem det ikkje hjelpepakke raskt, kan 84 års skreddarhistorie vere over!


Tapt ti millioner

– Siden 12. mars har vi tapt om lag 10 millioner i omsetning, og det vil bare fortsette. Selv om vi sparer og permitterer, så har vi gjort innkjøp for hele det første halvåret. Lønnskostnadene våre er 15 prosent, og det er varekostnader som er den store utgiften, sier Kvamme.

Riccovero hadde hovedkontor i Olden og 11 butikker rundt om i landet.

Mange mister jobben

Ifølge avisa Fjordingen har selskapet ialt 28 heiltidsansatte og 30 deltidsansatte som nå står uten arbeid. Av disse er det i Olden og Stryn 15 heiltidsansatte og fire ansatte på deltid.

De andre forretningene som er rammet av konkursen ligger i Ålesund, Trondheim, Bergen, Stavanger, Oslo, Vestby og Strømmen.

Advokat Andreas Rønnekleiv i Førde er oppnevnt som bobestyrer.