Flytter russefeiringen i Ålesund til juni

Fellesstyret for russen i Ålesund håper at det fortsatt blir russefeiring, men har bestemt at feiringen skal skje i juni.

Må flytte russefeiringen: John Arne Apelseth har nå informert alle sine medruss i Ålesund om at russeferingen må utsettes. Med ryggen til sitter Vegard Avseth.  Foto: Nils Harald Ånstad.

Nyheter

I Facebookgrupper for russen ved de videregående skolene i Ålesund har det nå blitt informert om at russens fellesstyre i kommunen ønsker å flytte årets russefeiring fra mai, som normalt, til andre halvdel av juni. I informasjonen står det blant annet: «Slik situasjonen er i verden i dag, vil vi dessverre ikke kunne gjennomføre russetiden på lik måte som tidligere russ... Samtidig er det viktig å se mulighetene bak alle begrensningene. Etter dialog med politi, Røde Kors og kommunen har vi i hovedstyret besluttet at russetiden i år, vil finne sted fra natt til 17. juni frem til 1. juli. Det samme som Oslo/Viken, Kristiansund og Molde nå har besluttet seg for å gjøre.»