Natt til 1. mai:

Alt i alt ei rolig natt

Til tross for noen små hendelser melder politiet at det har vært en rolig natt til 1. mai på Sunnmøre.

Operasjonssentralen.  Foto: Staale Wattø.

Nyheter

Selv om politiet rundt klokka 01.30 natt til fredag meldte om at det hadde samlet seg rundt 120 personer, og at det var amper stemning, på Emblemssanden, var det alt i alt en rolig natt til 1. mai.

– Ja, det har vært en roligere natt til 1. mai enn det har brukt å være før. Noen ganger er det bare slik at det er roligere, det er ikke sikkert det har noe med koronasituasjonen å gjøre, sier operasjonsleder Roar Fylling ved Politiet i Møre og Romsdal.

Fylling ønsker å understreke at ansamlingen av mennesker på Emblemssanden ikke bare var russ.

– Det var også andre ungdommer blant de rundt 120 som var der.


Amper stemning og russebråk i Ålesund

Politi og Røde Kors har natt til 1. mai måttet roe ned rundt 120 personer på Emblemsanden i Ålesund.


Tull i Ørsta

Ellers var det kun småhendelser å melde fra politiet natt til 1. mai. Rundt klokka 02.30 ble en mann anmeldt for urinering på offentlig sted i Ørsta. Omtrent samtidig, også i Ørsta, ble en bilfører i sentrum gitt muntlig pålegg om å dempe musikken i bilen.

En time senere, klokka 03.30 ble en beruset mann bortvist fra Ulsteinvik sentrum. Han blir anmeldt for å ikke etterkomme pålegg fra politiet.

Samtidig, i Ørsta sentrum, tok politiet hånd om en overstadig beruset mann. Han ble kjørt til politiarresten i Ålesund for avrusing, da han ikke var i stand til å ta vare på seg selv. Han hadde kranglet med andre personer i sentrum.

Det var i det hele tatt mye tull i Ørsta natt til 1. mai. Rundt klokka 04.30 meldte politiet om slagsmål i Ørsta sentrum. En beruset person ble kjørt til sine foresatte, og politiet oppretter sak.