17. mai blir det båtparade i Ålesund

Skøyter fra Redningsselskapet, «Skansen» fra Ålesundsregionens Havnevesen, Parat III, Brannsprøyta og Bankskøyta blir alle å se i den store båtparaden som planlegges i Ålesund 17. mai.
Nyheter

– Ideen nådde oss via en av våre følgere som så at det gikk mot alternativ feiring uten tog. De spurte oss om vi ikke heller kunne ta initiativ til en båtparade. Det passet jo Ålesund og Sunnmøre perfekt, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten som fikk med seg Redningsselskapet Region Midt-Norge og Ålesundsregionens Havnevesen.

17. mai blir det også bilparade gjennom byen:

Motorinteresserte med 17. mai-vri

Bil for tog gjennom byen

Sindre Loffen Hoff regner med det blir mye fint å se under bilsamfunnets kolonnekjøring.


Sikkerheten viktig

Arrangementet er gratis og åpnet for alle. Regionleder i Redningsseslakspet, Bertil Holen, forteller at det er planlagt en nasjonal 17. mai-markering i regi av RS sentralt, der alle landets redningsbåter skal på sjøen, og at var naturlig å koble seg på arrangementet i Ålesund.

Han ber de som skal feire på sjøen og i paraden må passe ekstra godt på.

– Folk må i tillegg til å ha kontroll på standard sikkerhet, som redningsvest og slukkeutstyr, også overholde smittevernreglene med avstand og antall mennesker. Dette gjelder også på sjøen, understreker han.

– La ledebåten lede

Små og mellomstore båter, som er sikre på å komme seg under bruene gjennom Brosundet på denne første etappen, tar oppstilling på nordsida av Molja, der startskuddet går presis klokka 11.

Større båter skal vente på sørsida av sundet. Her starter fellesparaden.

– Det er viktig at ledebåt, får gjøre akkurat det, lede! Det er Redningsskøyta og Skansen i front. Resten legger seg bak i god avstand til hverandre og tilpasser farten, sier Klemetsen.

Som ber båtførerne se egne kart for ventesoner. De er viktige å overholde grunnet annen trafikk.