Fylkeskommunen åpner for fysiske møter

Fylkesutvalget: Det neste møtet i fylkesutvalget blir ansikt til ansikt. (Bildet er tatt før korona-pandemien)   Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune.

Nyheter

I ei pressemelding melder Møre og Romsdal fylkeskommune at de fra uke 22 vil gjennomføre fysiske møter med inntil 15 deltakere. Dette gjelder møter i fylkesutvalget, hovedutvalget og andre utvalg.

Årsaken er regjeringens endringer i retningslinjene for hvor mange som kan møtes i offentlige arrangement. Fra 7. mai er det lov med offentlige arrangementer for inntil 50 personer, så lenge det er en ansvarlig arrangør. Dette gjelder da også for politiske møter.

- Jeg ser fram til at vi snart kan møtes ansikt til ansikt igjen. Gjennomføringen av digitale møter har gått forbausende bra, men det gir en annen dynamikk å møtes og se hverandre. Vi skal fortsatt følge smittevernreglene nøye, og jeg håper vi sammen greier å holde koronaviruset under kontroll, sier fylkesordfører Tove Lise Torve.

Politikere som ikke har mulighet til å møte kan delta på møtene digitalt.

I pressemeldinga meldes det at møtene vil bli streamet så lenge det foreligger grenser på hvor mange som kan møtes.