Pål Eikrem er død

Pål Eikrem døde i dag. Han ble 49 år gammel.

Pål Eikrem døde i dag, fredag 22. mai, med alle sine nærmeste rundt seg.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Han fikk diagnosen ALS (Amyotrofisk lateralsklerose) i 2005, og har siden, med humør og livsmot, formidlet sine erfaringer med helsevesenet – både på godt og vondt, og hvordan det er å leve med sjukdommen.

Han har vært aktiv i sosiale medier, hatt egen blogg og også reist rundt i Norge og holdt over 50 foredrag. Han har vist sterkt engasjement, noe som har gjort at han har blitt mye omtalt i mediene. Han har vært en stor inspirasjonskilde for både andre ALS-rammede, andre sjuke, men også gitt livsperspektiv til folk flest.

Han har vunnet flere priser, blant annet i 2012 da Sunnmørspostens lesere stemte han fram som vinner av Sunnmørspostens hederspris. Han fikk Ålesund kommunes Helse- og velferdspris i 2014, og Inspirasjonsprisen i programmet Norske Helter på TV Norge samme år.

Dette var Pål Eikrem sin siste post på Facebook:

«Da er batteria tomme og jeg klarer ikke hente krefter til mer prøving og feiling. Derfor sier jeg takk for all støtte og takker for meg.»

Han sovnet stille inn med alle sine nærmeste rundt seg.


– Håper min historie kan hjelpe flest mulig

Han er fremdeles Pål med replikken, Pål med humoren. Derfor er det tøft å brenne inne med taleflommen for vinneren av årets hederspris.Vennefesten blir støttekonsert til ALS-forskningen

Musikere, AaFK-spillere og kunstnere stiller med musikk, maleri og Ice Bucket Challenge-stunt på lørdagens ALS-støttekonsert. Bak arrangementet står blant andre ALS-rammede Pål Eikrem.

Pål Eikrem er en norsk helt

Det blir stadfestet når han får pris på «Norske helter» på TVNorge i kveld.