Forsvant i 2018:

Politiet tror de har funnet levningene til Maja

I 2018 forsvant Maja Herner (25) fra Ørsta. Nå tror politiet at de muligens har funnet levningene hennes.

FRAMLEIS SAKNA: Maja Justyna Herner (25) frå Polen vart meldt sakna 21. november i Ørsta.   Foto: Politiet

Nyheter

Dette melder TV2 fredag kveld.

Herner ble sist sett i den lokale Kiwi-butikken i Ørsta på Sunnmøre 21. november 2018 og hadde planlagt en tur i fjellområdet overfor Ørsta, hvor blant annet det bratte fjellet Saudehornet ligger. Siden har hun vært savnet.

Det har blitt utført flere omfattende leteaksjoner, uten at Herner har blitt funnet. Politiet opplyser til TV 2 at de har gjort funn i samme område hvor hun forsvant.

– Vi ble varslet i 19.00-tiden i kveld om at en person hadde gjort funn av en sko med beinrester. Skoen skal være av samme type som Maja Herner hadde på seg da hun forsvant, opplyser påtaleansvarlig Yngve Skovly til TV 2 fredag kveld.

Pressemelding fra politiet

Sent fredag kveld kom også en pressemelding fra politiet i Møre og Romsdal om saken. I denne oppsummeres det at Maja Justyna Herner (25) fra Polen ble meldt savnet etter en fjelltur i terrenget ovenfor Ørsta sentrum. Det har vært et åpent spørsmål hvor hun har vært i fjellet, og funnet er gjort i terrenget som på folkemunne heter Nivane.

Politiet forteller at det var sent på ettermiddagen fredag at de fikk meldingen om levningene. De fulgte opp med grovsøk i området, hvor både etterforsker, krimtekniker og politihund var med.

Det opplyses videre om at planen nå er å gjøre videre søk lørdag i samarbeid med Røde Kors. Før dette arbeidet starter skal imidlertid fare for snøskred vurderes.

Det er ikke registrert andre savnede personer i området. Det er derfor dette funnet blir koplet til Herner. Politiet understreker at slik saken står nå er det ikke holdepunkt for å si at det har skjedd noe kriminelt.

Det understreket samtidig at det på dette tidspunktet ikke kan konstateres at levningene som er funnet tilhører Herner. De må først sendes til kriminaltekniske undersøkelser. Politiet sier likevel at det er sannsynlig at det er Herner som er funnet. Hennes pårørende er derfor varslet.


Maja Herner har vore sakna sidan 21. november 2018:

Politiet gjorde nye avhøyr - no kan det bli nye søkKripos: – Ingen haldepunkt for straffbar handling

Kripos har i dag lagt fram rapporten sin etter at å ha sett på Maja Herner-saka på nytt. Dei finn ikkje haldepunkt for at det har skjedd ei straffbar handling i forsvinningssaka, melder NRK Møre og Romsdal.Ørsta:

Gjorde nye søk etter Maja

30 personar frå Ørsta Røde Kors og Møre Folkehøgskule gjennomførte fredag eit nytt søk i terrenget - i eit forsøk på å finne Maja Herner (25). Søket var resultatlaust.