Emblemssanden:

Ungdommer sendt i ambulanse på grunn av rus

Politiet melder om mange mindreårige, mye rus og lite hensyn til smittevern.

  Foto: Illustrasjonsfoto.

Nyheter

Klokka 23.30 lørdag kveld kom det en melding fra Politiet i Møre og Romsdal om at flere ungdommer var samlet på Emblemssanden. I meldingen heter det at to ungdommer var sendt til sjukehus på grunn av beruselse. «Det er amper stemning og politiet forsøker å løse opp og sender ungdommene hjem», heter det i meldingen fra politiet.

Kort tid etter kom en ny melding fra politiet hvor det meldes om at en også en tredje person var sendt til sjukehus i ambulanse.

«Det er mange mindreårige, mye rus og lite hensyn til smittevern. Patruljene melder også om mye forsøpling på stedet», forteller politiet.

Rundt 200 ungdommer

Søndag morgen snakker Sunnmørsposten med operasjonsleder John Bratland, som utdyper hendelsene:

– Det var mange ungdommer, opp i et par hundre stykker, forteller han.

Bratland sier at dette ikke var snakk om russ, men at mange av ungdommene var yngre enn russen.

– En av dem som trengte helsehjelp var bare 15 år gammel.

Bratland forteller at det ikke er første gang at det samler seg mange ungdommer hvor det er mye rus involvert i indre bydel av gamle Ålesund.

– Forrige gang jeg hadde nattevakt, for to uker siden, var det lignende tilstander ved Sandingane i Spjelkavik, sier han, og legger til:

– Flere av ungdommene som var på Emblemssanden i går kveld trengte helsehjelp fordi de var veldig rusa. Vi har kontaktet flere foresatte.