Thon Hotel Fosnavåg åpner igjen mandag

Thon-kjeden åpner mandag sju hoteller etter korona-nedstengningen. Ett av dem er hotellet i Fosnavåg.

Flyfoto: Thon Hotel Fosnavåg åpnet i 2014.  Foto: Knut Arne Aarset

Nyheter

Det skriver Thon Hotels i ei pressemelding.

– I dag gjenåpner vi sju hoteller som ligger i sommerbyer, storbyer og på fjellet, sier konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen i pressemeldinga.

– At nordmenn velger norgesferie er viktig for å få norsk reiseliv på rett vei igjen. Vi håper på flere rombestillinger nå som sommerferien nærmer seg, sier Thorvaldsen.


Få ferieplaner uroer reiselivsnæringen

Kun fire av hundre nordmenn planlegger å overnatte på hotell eller pensjonat i sommer, viser en undersøkelse. Situasjonen er ekstrem, sier NHO Reiseliv.


Åpner: Thon Hotel Fosnavåg har 115 rom, men har vært nedstengt siden koronaen rammet Norge i mars. 

Enkelte Thon-hoteller har vært midlertidig stengt på grunn av lavt belegg under koronakrisen.

– Det har vært en ekstraordinær og krevende tid for alle som er ansatt innen hotell, servering og reiselivsnæringen. Vi er opptatt av sikkerheten til både gjester og våre ansatte, og vi har gode rutiner for smittevern på plass. På grunn av koronasituasjonen gir vi også full fleksibilitet på bestillinger i sommer, sier Morten Thorvaldsen.


«Veøy» har begynte å seile mellom Hellesylt og Geiranger:

Endelig er ferie-ferja på fjorden

Fem venninner fra Haugesund, et ektepar fra Mjøndalen, en motorsykkelgjeng fra Oslo, et studentpar fra NTNU i Trondheim - og en danske uten sko og penger.Hotellkjedene advarer om masseoppsigelser uten forlenget permitteringsordning

I et brev til flere stortingskomiteer advarer lederne for de fire største hotellkjedene i Norge at det kommer oppsigelser i løpet av sommeren uten endringer.