Vil friskmelde Sandingane og ha ny sand

Plagene med høyt bakterieinnhold i badevatnet på Sandingane i Spjelkavik er trolig en saga blott. – Jeg tror Sandingane kan friskmeldes, sier Karsten Almås. Han håper et samabeid kan gi ny sandstrand.

Sandingane: Får de reint badevann, ny sand og et hoppetårn, hopper de uti. Fra venstre: Magnus Wangberg Farstad fra Ålesund, Marius Eidem Stave fra Sykkylven og Håvard Vestnes fra Vestnes, alle elever på Borgund videregående skole. I bakgrunnen en gruppe pensjonister på utflukt, elever fra Spjelkavik barneskole og barnehagebarn som leter etter krabber i strandkanten.   Foto: Mona Skjong

Nyheter

Tidvis høyt bakterieinnhold av koliforme bakterier i sjøvatnet på Sandingane har fått flere til å slutte å bruke Sandingane til bading. På det verste har kommunen skiltet Sandingane med forbud mot bading. Men nå mener Karsten Almås i utbyggingsavdelingen hos vann- og avløp i Ålesund kommune at det er klart for en gladmelding.