16-åringer kan få stemmerett: Majken (15) og Nicolai (16) er ikke sikre på at det er så lurt

Ungdom ser ikke på valglovutvalgets ønske om å senke stemmerettsalderen ved kommune- og fylkestingvalg som utelukkende positivt.

ENGASJERTE: Nicolai Kløvning og Majken Piegsa sitter begge i ungdomsrådet i Ålesund.  Foto: Martine Kvisgaard Borgund

Nyheter

Den 27. mai i år mottok kommunal- og moderniseringsminister, Nikolai Astrup, en gjennomgang av valgloven gjort av valglovutvalget, blant flere forandringer står ønsket om å sette ned stemmerettsalderen til 16 år.

Majken Piegsa (15) og Nicolai Kløvning (16), engasjerer seg begge i politikk, og ønsker at unge skal ha en stemme i samfunnet. Likevel synes de at man kan vente med å stemme under kommune- og fylkestingsvalg til man har nådd myndighetsalderen.