Krisen ved Kleven verft

Bankenes tillit til DIV Group forsvant

Bankenes drastiske grep overfor eierne av Kleven skyldes en kollaps i tilliten til DIV Group etter at sentrale ledere ved verftet forsvant.

Her overtar Div Group Kleven verft. Når har både adm.dir Kjetil Bollestad(t.v) og finansdirektør Ola Beinnes Fosse slutta. Da forsvant også bankenes tillit til selskapet. I midten Zoran Kunkera frå DIV Group, Tomislav Debeljak som er adm.dir og eier i DIV Group.   Foto: Anne-Mari Tomasgard

Nyheter

Det er etter det Sunnmørsposten forstår årsaken til bankenes uvanlig drastiske grep. Først forsvant finansdirektør Ola Beinnes Fosse ut av dørene på Kleven. Så gikk adm.dir. Kjetil Bollestad av. Det, sammen med at bankene ble oppmerksom på hvordan DIV Group opererte blant annet i forhold til underleverandørene til verftet, gjorde at tilliten var blåst bort.