Lokalt selskap har fått klarsignal til å starte korona-studie

Hofseth BioCare har fått klarsignal til å starte covid-19 studie.

Starter studie: Jon Olav Ødegård i Hofseth BioCare påpeker at det er svært viktig å jobbe raskt når det gjelder å produsere livreddende behandlingsmetoder i forbindelse med korona-viruset.   Foto: Pressefoto

Nyheter

Hofseth BioCare, som har hovedkontor i Ålesund, er et bioteknologiskselskap som utvikler høyverdige ingredienser og ferdigprodukter av avskjær fra norsk laks. De har tidligere gjort patentbeskyttende laboratorieforsøk som viser at fettløselige peptider i selskapets lakseolje demper betennelse i luftveiene hos astmapasienter.

– Kronisk astma er en underliggende sykdom som mange covid-19-pasienter dør av, og helsemyndighetene i Canada har nå godkjent en såkalt fast-track fase 2-studie som skal undersøke om bestanddelene i Hofseth BioCares olje vil ha positiv effekt i behandlingen, heter det i ei pressemelding.

Målet med studien er altså å finne bevis for at molekylære forbindelser i selskapets lakseolje kan forkorte pasienters tid på intensivavdeling, samt redusere antall pasienter som trenger behandling i respirator.

Deler av populasjonen vil motta standard behandling, mens andre deltakerne i forsøket vil få Hofseth BioCare sine softgel-kapsler som inneholder ren, naturlig lakseolje som er produsert fra avskjær fra laks ved fabrikken i Midsund, i tillegg til standard behandling.

Starter umiddelbart

De går umiddelbart i gang med rekrutteringen av 100 pasienter. Utvalget gjøres blant tidligere røykere og steroid-resistente astmatikere.

– Dette er grupper som er spesielt utsatt for alvorlige symptomer i forbindelse med covid-19, skrives det i pressemeldinga.

Studien gjennomføres sammen med den canadiske forskningsinstitusjonen KGK Science i samarbeid med Mount Sinai-sykehuset i Toronto. Foreløpige data fra studien vil være tilgjengelig om rundt 8–12 uker.

– Pandemien kommer til å fortsette med stor styrke, og det er svært viktig å jobbe raskt når det gjelder å få fram livreddende behandlingsmetoder for covid-19-pasienter. Vi er glade for at vi så raskt har fått på plass en godkjenning av vår studie, slik at vi kan sette i gang, sier CFO i Hofseth BioCare Jon Olav Ødegård.