400 ansatte orientert i dag:

Kleven er konkurs

De Kleven-ansatte fikk fredag vite at verftet er konkurs.

ORIENTERTE: Styreleder og administrerende direktør Tomislav Debeljak orienterte fredag om at Kleven Verft er konkurs.  Foto: STAALE WATTØ

Nyheter

I ei pressemelding melder Kleven at de de vil sende konkursbegjæring for Kleven Verft AS og de to datterselskapene Kleven Maritime Contracting AS og Kleven Maritime Technology AS. De vil nå levere begjæringen om konkurs til Sunnmøre tingrett.


Historia om Kleven:

Historia om Kleven: Har overlevd fleire kriser

Historia om Kleven er ei historie om opp- og nedturar, fusjonar, tilbakekjøp og sal. Det som no skjer i Kleven er slik sett ikkje heilt eineståande.


- Vår ambisjon var å utvikle Kleven og etablere vårt selskap i Norge, og det er derfor sterkt beklagelig at vi ikke nådde en løsning i denne vanskelige situasjonen. Vi har jobbet hardt for å finne løsninger, og sammen med de ansatte gjorde vi vårt beste, men har ikke lyktes, sier administrerende direktør og styreleder i Kleven Tomislav Debeljak i pressemeldinga.

SØKER KONKURS: Tomislav Debeljak og kroatiske DIV Group kjøpte Kleven i Ulsteinvik i januar. Nå er selskapet konkurs. 

Alle de ansatte på Kleven skal fortsette å utføre sine normale oppgaver inntil videre, og alle er omfattet av lønnsgarantiordningen. Det er om lag 400 ansatte på Kleven Verft.- Vi vil nå samarbeide tett med administratoren av boet for å se om de manglende utbetalingene som noen av arbeiderene har opplevd kan utbetales raskere, sier Debeljak.


Krisa i Kleven:

240 har ikkje fått løn og feriepengar

Dei 240 utanlandske arbeidarane i Kleven Maritime Contracting AS har ikkje fått løn eller feriepengar som følgje av den fastlåste situasjonen i Kleven.


DIV GROUP mener at bankene ikke har hatt jurdisk grunnlag for å si opp sine låneavtaler med Kleven og lukke selskapet sin konto.

- DIV GROUP har opplevd flere hindringer under integrasjonsprosessen til Kleven, noe som har gjort det ekstremt vanskelig å styre selskapets virksomhet. Da den nye konsernsjefen ble utnevnt 22. juni og det ble gjort klart at det var nødvendig med en alvorlig snuoperasjon for å gjøre selskapet stabilt og lønnsomt, ble låneavtalen sagt opp, sier Debeljak.

HR-direktør Magne Gurskevik i Kleven.  Foto: STAALE WATTØ

Kjempar for å berge Kleven verft frå konkurs:

Meiner bankar har blokkert kontoar ulovleg

Eigarane jobbar 24 timar i døgnet for å berge Kleven verft.


- I løpet av denne korte perioden har vi forstått at ikke alle deler vårt mål om å oppnå et voldsomt og stabilt Kleven. Som utenlandske investorer i Norge beklager vi at vi ble stoppet i våre planer, og vi vil fortsette å kjempe for å avklare situasjonen og har innledet en uavhengig undersøkelse av fakta, uttaler Debeljak.