Christian Radich var innom Ålesund

Byr på en ferie utenom det vanlige.

Her er Christian Radich på veg inn Breisundet i Ålesund lørdag. Man kan se Runde fyr i bakkant.   Foto: Elisabeth Solvang.

Nyheter

Christian Radich la ut fra Oslo 17. juni og seiler langs norskekysten på turer av tre-dagers varighet. Lørdag var skuta, som var nybygd i 1937, innom Ålesund.

– Vi er veldig glade for å kunne si at vi gjennomfører Sea Norway programmet vårt sommeren 2020 som planlagt. I år blir det Norgesferie og vi har store forventninger til denne sommeren, sier direktør Vidar Pederstad.

Han forteller at turen skuta er på nå byr på en opplevelse helt utenom det vanlige. De som er medseilere om bord, og bruker ferien sin til det, får ta del i livet på ei seilskute. Medseilerne får være med på å heise seil, kanskje være av de som vil utfordre seg selv med å jobbe i riggen, eller bare nyte naturen som glir forbi.

– På noen av etappene vil vi seile mer enn på andre, går vi for motor, kommer vi nærmere kysten. På flere av etappene har vi lagt opp til stopp på land, med utflukter og turer, forteller Pederstad, og legger til:

– Christian Radich ønsker å formidle tradisjonen videre og la unge få oppleve gleden av å seile med en seilskute. Derfor tilbyr vi turene gratis for barn mellom åtte og elleve år i følge med foresatte og halv pris for ungdom.

Han understreker at det er utarbeidet et omfattende smittevernprogram om bord.

Lørdag var altså skuta innom Ålesund. Tidlig søndag morgen gikk turen videre og neste stopp langs norskekysten er Brønnøysund.