Får 200.000 kroner til sitt arbeid med personer med funksjonsnedsettelse og friluftsliv

Spenningskurset i Møre og Romsdal er en av dem som har fått tilskudd fra Kulturdepartementet til sitt arbeid med friluftsliv på vinterstid for barn, unge og voksne med ulike funksjonsnedsettelser og hjelpebehov.

Det var fartsfylt og god stemning under Spenningskurset i 2019.   Foto: Spenningskurset

Nyheter

Det skriver Kulturdepartementet i en pressemelding. Totalt fikk seks arrangementer tilskudd på til sammen 2,5 millioner kroner.

Spenningskurset er en opplevelsesuke med flere forskjellige aktiviteter. Hovedmålet er aktiviteter knyttet til friluftsliv på vinterstid.

Aktivitetene er tilpasset deltakernes ulike forutsetninger, og Spenningskurset ble etablert i 1993 som et samarbeid mellom Høgskulen i Volda, Møre Folkehøgskule og ISF-Møre og Romsdal.

Den årlige Spenningskurs-uka foregår på Bjorli, vanligvis den siste uka før påske.

Styreleder i Spenningskurset, Svein Arnesen er glad de fikk støtte og sier at de nå er sikret for neste års arrangement.

– Dette betyr veldig mye. Vi er avhengig av å spørre rundt for å få nok støtte til å kunne gjennomføre. Selv om vi får fast støtte fra Møre og Romsdal fylkeskommune, er ikke dette nok, sier Arnesen til Sunnmørsposten.

Tilskuddene fra Kulturdepartementet er delt ut til arrangementer der personer med funksjonsnedsettelser kan delta innenfor idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv.

– Regjeringen jobber for at mennesker med funksjonsnedsettelse skal ha en meningsfull hverdag og bli inkludert i fellesskapet på alle måter. Derfor er jeg veldig glad for disse tildelingene, som gir personer med funksjonsnedsettelse muligheter til å delta i idrett og friluftsliv på linje med funksjonsfriske. Jeg vet at disse arrangementene betyr mye for veldig mange. Jeg er også glad for at alle arrangementer som har fått tilskudd har en form for deltakelse fra barn og unge, sier kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja i pressemeldingen.

Disse fikk tilskudd:

  • Foreningen Ridderrennet (1 million kroner)
  • Heddal IL (520.000 kroner)
  • Norges idrettsforbund (350.000 kroner)
  • Spenningskurset (200.000 kroner)
  • Norges Svømmeforbund (220.000 kroner)
  • Norges Golfforbund (210.000 kroner)