I full gang med å rydde Møre

Ryddeaksjonen «Rydd Møre» fikk fjerna nesten to tonn med søppel fra Ålesund sentrum fredag.

Vellykket: Fredagens rydde-aksjon i Ålesund sentrum resulterte i en stappfull container. Onsdag blir det ny "Rydd Møre"-aksjon for å få vekk resten av søpla i byen.   Foto: Privat

Nyheter

Ifølge initiativtaker Georg Deocariza i LD Studio, ble det en veldig vellykket ryddeaksjon i Ålesund fredag. I strålende ettermiddagssol møtte rundt 50 frivillige opp for å rydde Ålesund sentrum. I løpet av kvelden ble en hel konteiner fylt med søppel.

  Foto: Privat

Klar for søppelrydding tross mindre støtte: – Dette er hjerteprosjektet vårt

Konseptet «Rydd Møre» samlet inn rundt fem tonn søppel i fjor. I år vil initiativtakerne gjenta suksessen og første ryddeaksjon starter allerede førstkommende fredag.


– Vi anslår at det var rundt et og et halvt til to tonn søppel, forteller Deocariza som er veldig fornøyd med fredagens aksjon.

De har som mål å gjennomføre 10–15 ryddeaksjoner i året. I løpet av fjoråret samlet de inn fem tonn søppel, og er altså godt på vei også i år.

  Foto: Privat

– Selv om vi fikk ryddet mye, oppdaget vi flere steder i sentrum hvor det ligger igjen store mengder søppel, sier han og legger til at de derfor har valgt å legge ryddeaksjonen førstkommende onsdag til Ålesund sentrum igjen.

– Slik at vi forhåpentligvis kan få tatt alt sammen.

  Foto: PrivatDe frivillige merket seg at det spesielt lå igjen mye søppel i fjærekanten fra Color Line Stadion til Meieriet, og i industriområdet i Steinvågen. Dette satser de på å få ordnet opp i under aksjonen på onsdag.