Strømbrudd i Ålesund

Nesten 1.500 ble rammet av et strømbrudd som følge av brann i Spjelkavika.
Nyheter

– Det er oppdaget en brann ved Skoghaug i Spjelkavika. 1426 kunder er rammet av dette. Rettetid ukjent, meldte Mørenett mandag formiddag.

Operasjonssentralen til politiet opplyser klokka 11.40 om brann i en trafostasjon i Myrabakken i Spjelkavik. Brannvesenet er på stedet.

Mørenett bekrefter klokka 11.44 at feilen er i Myrabakken, og at 912 strømkunder er berørt.

Klokka 12.12 heter det i en melding fra Mørenett at to nettstasjoner er strømløse. «Ytterligere seksjonering er på gang», blir det opplyst. Nå skal det være 72 kunder som er berørt.

Divisjonssjef Peter W. Kirkebø i Mørenett forteller at det har vært røykutvikling i en nettstasjon i Myrabakken. Dette er ikke den samme trafostasjonen som det brant kraftig i for et par år siden.

– Foreløpig kan vi ikke fastslå hva feilen er. Vi er i ferd med å komme oss inn i stasjonen nå for å se hva som må gjøres. Dette er dessverre noe som ikke skal skje, men som likevel kan skje. Det kan være kortslutning eller andre ting som har forårsaket strømbruddet. Nå er det bare 72 kunder som er berørt, men vi jobber med det til vi får løst det, slik at resten også får igjen strømmen, sier Kirkebø.

Det var NRK Møre og Romsdal som først meldte om strømbruddet.