Den savnede gutten som falt i elva ved Hotel Union er bekreftet omkommet etter massiv leteaksjon

Tirsdag ble søkt med store styrker etter en gutt på nesten 2 år som falt i ei sideelv til Geirangerelva, like ved Hotel Union i Geiranger. Seks timer etter første melding ble han funnet.
Nyheter

SISTE: Like etter klokka halv ti tirsdags kveld bekreftet politiet til TV 2 at de gjorde funn i elva, og at gutten har omkommet.


Den savnede gutten i Geiranger er funnet omkommet

Den snart to år gamle gutten som falt i en elv i Geiranger tirsdag ettermiddag, ble funnet omkommet litt etter klokka 21.30, ifølge politiet


Politiet i Møre og Romsdal, ett redningshelikopter, tre luftambulanser, flere redningsmannskap, frivillige og båter satte i gang en omfattende leteaksjon etter at de fikk melding klokka 15.45 om en liten gutt på snart to år som hadde falt i en elv like ved Union Hotell i Geiranger.

I tillegg deltok fem hjelpekorps fra Røde Kors, blant annet elv- og redningsgruppen og alpin redningsgruppe.

Gutten tilhører en norsk familie som er turister i bygda. De pårørende ble ivaretatt av helse og kommunens kriseteam.

SØKTE I ELVA: Store mannskaper lette etter den lille gutten som var savnet.  Foto: Mari Gjørva / NTB scanpix

Uklart hendelsesforløp

Hendelsesforløpet er fortsatt uklart, ifølge HRS. Gutten skal ha falt ned fra en bro og ut i elva. Innsatsleder Karl Idar Vik opplyste til TV 2 at også mora havnet i elva, ble tatt av strømmen og ført nedover elva. Hotellgjester og andre vitner skal ifølge avisen ha hørt mora rope og skrike om hjelp, og at det til slutt var ansatte ved hotellet som klarte å redde mora opp fra elva.

Store mannskaper har søkte resultatløst etter gutten i flere timer. Like etter klokka halv ti ble gutten funnet omkommet i fossen i elva i Geiranger av frivillige fra en elveredningsgruppe, opplyste operasjonsleder Tor Andre Gram Franck i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

– Mye ressurser og stor innsats

Søket gikk fra Vinje bru og nedover elva. Hovedsøket var i Maråkelva.

– Alt av redningsressurser er på vei eller er på stedet. Luftambulanse og redningshelikopter vil ankomme med redningsmenn og redningsdykkere. Vi søker fra Vinje bro og nedover elva, skrev politiet kl. 16.24.

– Det ser ikke bra ut. Vi har nå lett i to timer uten funn. Det er fortsatt mye ressurser og stor innsats, sa redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge like før kl. 18 til NTB.

– Det er ett redningshelikopter, tre luftambulanser, redningsdykkere, brannvesen og båter som er med i søket.

Søk etter savnet 1-åring i Geiranger.  Foto: SMP-tipser

Politiet meldte på Twitter klokka 18.06 at en lokal entreprenør forsøkte å demme opp elveløpet hvor gutten forsvant. Dette for å minske eller fjerne vannføringen og dermed lette søket langs elva. Redningsmannskap skulle foreta et finsøk langs elva i løpet av kvelden.

– Dette er en elv med mye strøm, så dette er en krevende leteaksjon, sa innsatsleder Vik.

Bekreftet omkommet

Like etter klokka halv ti tirsdags kveld bekreftet politiet til at de hadde gjordt funn i elva, og at gutten har omkommet.

Gutten ble funnet litt forbi der sideelven møter Geirangerelva, nær Hotel Union.

– Det er litt tidlig å konkludere med dødsårsak. Det blir i morgen bestemt om det skal gjennomføres obduksjon for å få klarlagt dødsårsaken, sier Gram Franck.

Søkte etter savnet 1-åring i Geiranger.  Foto: SMP-tipser