– Våre tanker går til de pårørende

Det var en mann i 50-åra fra sunnmørsrederiet Rostein som omkom i Sortland natt til fredag.

ARKIVFOTO av båten «MS Robas».  Foto: HARALD M. VALDERHAUG

Nyheter

Det bekrefter visepresident Glen Bradley til Sunnmørsposten. Vitner har forklart at mannen var på veg om bord i båten «MS Robas» da han falt i havet. Det ble utført livreddende førstehjelp på stedet etter at mannen var blitt hentet opp fra havet, men livet hans sto ikke til å redde, opplyser Nordland politidistrikt til NTB.

– Vi vil avvente politiet sin gjennomgang med mannskapet. Båten lå ved land, og var ikke i aktivitet. Ulykka skjedde i forbindelse med entring av fartøy, sier Bradley.

Mann fra Møre og Romsdal døde i drukningsulykke

Mannen som falt i havet da han skulle gå om bord i en båt på Sortland natt til fredag, ble erklært død på stedet.


Både han og politiets operasjonssentral bekrefter til Sunnmørsposten at pårørende er varslet.

– Vi har drevet i 32 år og det er andre gang vi har mistet en ansatt. Det føles helt forferdelig tungt og tankene våre går til den ansatte sin familie, og for øvrig til kollegaene om bord. De tar dette tungt og får hjelp av lokalt kriseteam, sier Bradley.

Nå vil Rostein avvente politiets rapport.

– Ved alle hendelser, både store og små, vil vi bruke ressurser på å gjennomgå faktum og se om det er ting vi kan lære. Det er ikke risikofritt å være sjøansatt, men vi skal virkelig strekke oss langt, som vi også har gjort før, for å forhindre at ulykker skjer. Vi legger stor vekt på opplæring av ansatte og har strenge sikkerhetsprosedyrer. I denne saka har vi allerede blitt kjent med at dette var ved en ombordstigning, så får vi se om vi kan lære noe av hendelsen i ettertid når vi har alle fakta på bordet, sier Bradley.

Operasjonsleder Remi Johansen i Nordland-politiet opplyste tidlig fredag morgen til NTB at politiet har startet en undersøkelsessak, og at de ville foreta ytterligere etterforskning i løpet av dagen.

Mannen som døde var i 50-åra, bosatt i Møre og Romsdal. Rostein AS har hovedkontor på Harøy.