Ulovlig i Herdalen?

En bobilturist reagerer på at det koster penger å campe ved Herdalsvatnet.

I nettverk: Geiranger-Herdalen landskapsvernområde er med i det såkalte Smaragdnettverket  Foto: André Pedersen

Nyheter

I et brev til Fjord kommune forteller mannen at slekta hans kommer fra Norddal, og at han og familien har tilbragt mange feriedager i Herdalen - både i leide sel på setra, men også i telt ved enden av Herdalsvatnet.

I slutten av juli gikk turen nok en gang til Herdalssetra - med bobil denne gangen. Bompengene på 150 kroner har brevskriveren ingen problemer med, men han reagerer på det han kaller et hjemmesnekra skilt før avkjøringa ved enden av Herdalsvatnet. Der opplyses det om at det koster 50 kroner å sette opp telt og 200 kroner for bobil. Pengene kunne vippses til et oppgitt telefonnummer, og det kom til å bli kontroller én gang i døgnet. "Er dette lovlig" spør mannen i brevet til kommunen, og han mener at allemannsretten i høyeste grad må gjelde på dette området.