Fire passasjerer er fra Ålesund

Totalt er 69 kommuner berørt av smitteutbruddet på Hurtigruten. Ålesund kommune bekrefter at fire passasjerer som har vært om bord på MS Roald Amundsen, er fra Ålesund.
Nyheter

Ålesund Kommune stadfester lørdag kveld at fire av passasjerene om bord Hurtigrutens ekspedisjonsskip MS Roald Amundsen, er fra Ålesund. Det ble oppdaget smitte av koronavirus om bord fredag ettermiddag, og samtlige av passasjerene på seiling med MS Roald Amundsen med avgang 17.juli og 24. juli skal testes for Covid-19.

Passasjerene er uten symptom og skal testes mandag 3. august i Ålesund. To av de skal være i karantene til og med 3. august, og de andre to skal være i karantene til og med 10. august. Kommunen følger situasjonen nøye.

69 kommuner berørt

Alle passasjerene på MS Roald Amundsens to siste seilaser, i alt 386 personer, er satt i karantene. Av disse er rundt 40 fortsatt i Tromsø.

Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) er 69 kommuner over hele landet berørt av utbruddet.

Også passasjerer fra Rauma og Molde

Åndalsnes avis har vært i kontakt med flere personer fra Rauma kommune som har vært om bord i skipet og som nå er i karantene.

Romsdals budstikke har vært i kontakt med to leger fra Molde som har vært ombord på MS Roald Amundsen og ble koronatestet på fredag. De har ennå ikke resultatet av testen. Ekteparet har sammen med sin datter fått lov til å kjøre egen bil til Molde, uten å ha kontakt med andre på vegen. Her går de i karantene i ti dager.