Fjerner død kval i Ålesund

Observante byborgere observerte onsdag at KV «Njord» lå ved Kvalen i Hessafjorden. Årsaken er en død kval.

Behjelpelig: KV Njord skal slepe en død kval bort fra fjæresteinene på Hessa. Kvalen skal ikke senkes, men trekkes såpass langt ut at den ikke er til bry for folk. Deretter skal naturen gjøre sitt.  Foto: Roger Engvik

Nyheter

Det er skipssjef Sverre Aas som kan berette om dette.

– Vi har fått en forespørsel fra Ålesund kommune om å være behjelpelig med å fjerne en død kval som ligger i fjæresteinene. Vi kommer til å feste en stropp i sporen på kvalen, slepe den ut Breisundet og forhåpentlig langt nok ut i nordstrømmen slik at den ikke blir til bry for folk som bor lenger nord, fortalte Aas onsdag.

Den døde kvalen ble tauet til Storegga der stroppen ble løsnet ved midnatt, opplyser Aas til Sunnmørsposten torsdag.