Klatrer falt i Molladalen – ble fraktet til sjukehus

En klatrer falt under en rappell i Molladalen fredag kveld. Etter en krevende redningsaksjon ble mannen flydd til Ålesund sykehus med bruddskader.

Helikopter: Her er helikopteret i Molladalen under redningsaksjonen.  Foto: SMP-tipser.

Nyheter

Fredag kveld fikk Hovedredningssentralen melding om at en klatrer hadde falt under en rappell i Molladalen i Ørsta. Både Alpin redningsgruppe for Sunnmøre, luftambulanse fra Ålesund og redningshelikopter fra Florø var involvert i redningsaksjonen som ble omtalt som krevende av Hovedredningssentralen.

– Vi må ha ut klatrere, for vi kommer ikke til med helikopter. Det gjør aksjonen krevende, opplyste redningsleder Ståle Jamtli i Hovedredningssentralen Sør-Norge til Sunnmørsposten.

Personen som falt var del av et turfølge på flere personer, og det skal ha vært de andre som meldte fra om fallet. Det er foreløpig uklart hvor langt fall personen fikk.

Turfølge deltok i redningen

Mens turfølget ventet på helikoptre og redningsmannskap, klarte kompisene til den skadde mannen å gjøre litt kameratredning.

– De fikk klatra personen ned et stykke i veggen, slik at det ble enklere for oss å komme til med helikopteret. Det var fornuftig gjort av dem, fortalte Jamtli.

Det gjorde at redningsmannskapene ikke trengte å bruke klatrerne som var med helikopteret. Ved 22-tiden hadde lege og redningsmann kommet seg ned til pasienten.

– Mannen er skada i ryggen og en arm. Det dreier seg om en del bruddskader, men det skal ikke være noe livstruende, sier redningslederen.

Personen ble hentet ut av fjellet i 22-tiden, og ankom Ålesund sjukehus ved 22.30-tiden.