Stor undersøkelse:

Halvparten av folk i Møre og Romsdal vil ha munnbindkrav på kollektivtransport

En fersk undersøkelse utført av YouGov på vegne av Farmasiet avdekker at halvparten av folk i fylket vil ha krav om munnbind på kollektivtransporten. Tre av ti vil ha det samme på ferjer og båter.

Statistikk: Her ønsker folk bruk av munnbind.  Foto: Farmasiet

Nyheter

Det skriver Farmasiet i en pressemelding.

– Det blir spennende å se hvilke anbefalinger som kommer. Regjeringen varslet jo forrige uke at det kan bli aktuelt å bruke munnbind i visse situasjoner. Nå som fellesferien er over og skolestart er rett rundt hjørnet, mener jeg det er høyt sannsynlig at det blir anbefalt å bruke munnbind, i hvert fall på kollektivtransporten slik som det har blitt i Danmark, forteller daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth i pressemeldingen.

Av undersøkelsen kommer det også fram at 18 prosent av de spurte ikke ønsker munnbindkrav noen steder, sammenlignet med landsgjennomsnittet som ligger på 17 prosent. Dersom det skulle komme påbud om munnbind vil 1 av 5 nekte å bruke det.

– Dette er en betydelig andel, og noe jeg selvsagt håper endrer seg dersom en anbefaling eller påbud skulle komme. Bruk av munnbind har sine fordeler, spesielt i situasjoner hvor det er trangt om plassen, som for eksempel på bussene i storbyene. Heldigvis svarer 3 av 4 fra Møre og Romsdal i denne undersøkelsen at de planlegger å bruke munnbind dersom det blir anbefalt eller påbudt, skriver Furuseth i meldingen.

Et annet punkt i undersøkelsen viser at rundt 40 prosent av befolkningen i fylket er bekymret for at munnbindpåbud vil skape en falsk trygghet og at folk skal stoppe å bry seg. 3 av 10 av de spurte meddeler at det er plagsomt eller irriterende å bruke munnbind.