Politiet avfyrte skudd – en mann fraktet til sjukehus

Område med flere boliger: Det pågår undersøkelser. Et boligområdet i Brattvåg er sperra av.  Foto: Marius Simensen

Nyheter

Politiet har avfyrt skudd i forbindelse med en politiaksjon i Brattvåg. Det bekrefter operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten klokka 14.15 onsdag. Deretter ble altså en person fraktet til sjukehus, ifølge politiet.

– Helsepersonell er på stedet, og en person er tatt hånd om og fraktet til sjukehus. Vi kan ikke si noe mer på det nåværende tidspunkt, fortalte operasjonslederen Arild Reite.


Slik skal Spesialenheten etterforske skuddene i Brattvåg

– Det er vi som har saken, bekrefter advokat Ellen Eikeseth Mjøs. Hun er leder for Spesialenheten for politisaker sin etterforskningsavdeling Vest-Norge.
  Foto: Google maps

Spesialenheten for politisaker er varslet.

Hendelsen skjedde rundt klokka 13.30.

Sunnmørsposten har reporter og fotograf på stedet. Innsatsleder i politiet, Ewa Welle, vil foreløpig ikke si så mye om hva som har skjedd.

Ewa Welle. 

Politiet har sperret av et område og jobber med tekniske og taktiske undersøkelser, opplyser vår reporter.

– Jeg hørte først to skudd, så gikk jeg for å se hva som skjedde, forteller et vitne til politiaksjonen.

Til Sunnmørsposten forteller vitnet at det lå en person på bakken. Vedkommende ropte høyt. Det var politifolk med skjold, ambulanse og etter hvert kom det et helikopter.

Rykket ut: Store politistyrker er på plass i Brattvåg, der det har vært en alvorlig hendelse onsdag.  Foto: Janne Falch, lokalavisa Nordre

Den skadde personen ble tatt hånd om av ambulansepersonell og fraktet bort, forteller vitnet, som bur i området.

En tipser forteller til Sunnmørsposten at han skal ha hørt to skudd i Brattvåg sentrum. Han har observert luftambulanse og politifolk på stedet.

Ålesund kommunes psykososiale team kom til stedet for å bistå og snakke med folk.

I 17-tida arbeider politiet fortsatt i en av boenhetene i huset. Naboene har fått komme inn i sine egne boenheter igjen.

En av naboene forteller til Sunnmørspostens journalist på stedet at det ikke er et bygg hvor det er vanlig med uro.

Politiet i Møre og Romsdal opplyser til Sunnmørsposten at de ikke vil gi mer informasjon om saka siden den er under etterforskning av Spesialenheten. I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at politiet ville sende ut en pressemelding.