Fikk kontrakt til Rimfrost-skip:

Tyrkisk verft bestiller sjøvannskjølere fra Ålesund

Tersan Shipyard i Tyrkia har tildelt Ålesund-selskapet Hydroniq Coolers kontrakt for å levere det marine kjølesystemet til Rimfrosts krillfartøy.

2022: Det 120 meter lange krillfartøyet til Rimfrost er designet av Kongsberg Maritime og skal bygges av Westcon. Fartøyet skal være klar for drift i 2022.  Foto: Kongsberg Maritime

Jan Inge Johannesen, salgssjef hos Hydroniq Coolers  Foto: Pressefoto

Nyheter

Skipsbyggergruppen Westcon har totalansvaret for å bygge det nye krillfartøyet til Rimfrost, mens tyrkiske Tersan Shipyard skal bygge skipets skrog.

– Ifølge Rimfrost vil fartøyet sette en ny standard for krillfiske i Antarktis, både når det gjelder klimavennlighet, bærekraft og ressursutnyttelse. Vi er derfor veldig stolte av at vår energieffektive teknologi er valgt til skipet, sier Jan Inge Johannesen, salgssjef hos Hydroniq Coolers i Ålesund i ei pressemelding.


Remøy bygger ny krillbåt

Stig Remøys krillselskap Rimfrost har skrevet kontrakt for bygging av ny krilltråler. Kontrakten er med verftsgruppen Westcon.


Lavere utslipp og driftskostnader

Hydroniq Coolers skal levere selskapets «Rack» sjøvannskjølesystem til krillfartøyet. Denne typen kjølesystem er integrert i skroget under fartøyets hovedmaskinrom.

Her reduseres temperaturen til skipets hovedmotor og andre støttesystemer ved hjelp av sjøvann, men uten å ta opp verdifull plass i maskinrommet, ifølge selskapet.

– Å innpasse sjøvannskjølerne i skroget under maskinrommet er mer plasseffektivt enn alternative løsninger. Det resulterer i lavere drivstofforbruk, lavere utslippsnivåer og lavere driftskostnader for rederen, sier Johannesen.

Hydroniq Coolers skal produsere og sammenstille sjøvannskjølerne ved selskapets hovedkvarter utenfor Ålesund og levere det til Tersan Shipyard i Tyrkia.

Kongsberg-design

Det 120 meter lange fartøyet er designet av Kongsberg Maritime, for krevende operasjoner i antarktisk farvann.

Skipet skal etter planen være driftsklart i 2022.

Kontraktsverdien er ikke oppgitt.

Hydroniq Coolers er eid av investeringsselskapet SMV Invest AS (tidligere Sperre Mek. Verksted AS). Navnet «Hydroniq» henspiller på temperaturregulering ved bruk av væske, heter det i pressemeldinga.