Pebakken-krysset

Skummelt kryss i Solavågen

En må være utstyrt med raske føtter og ha evne til god «timing» for å komme seg i sikkerhet når en skal krysse Sundevegen på E39 før ferjeleiet i Solavågen.

Solavågen: Det kan være en skummel affære, for skolebarn, barnehager og eldre å krysse "flystripa" til og fra Pebakken og over tre kjørefelt på E39 nord for ferjeleiet i Solavågen.   Foto: Google Earth

Nyheter

– Dette er et farlig krysningspunkt for alle som bor i Solavågen. Det er barnehagebarn på tur til fjøra, skolebarn på veg til Solevåg skole, ungdomsskoleelever på veg til og fra skolebussen, eldre med rullator som bor i omsorgsbolig på Nausthaugen som krysser vegen og alle småbarnsfamiliene med små barn på sykkel og med hunden i bånd. Alle må krysse E39 for å komme seg over på den andre siden og for å rekke bussen, skriver en beboer i et brev som Statens vegvesen nå har mottatt.