Kommunestyret gir penger til vindkraft-rettsak:

Håper en rettslig avgjørelse kan føre til forsoning

Et flertall i kommunestyret vil gi en halv million kroner i støtte for å få ei rettslig avklaring på vindkraft-saka. Håpet er at dette kan bidra til forsoning. Et mindretall frykter det motsatte.

STORT OPPMØTE: Sunnmørsposten talte godt over 50 personer som hadde møtt opp utenfor rådhuset torsdag ettermiddag for å vise sin motstand mot vindkraft-utbyggingen. Kunstner Karin Augusta Nogva i et kraftfullt fuglekostyme vandret rundt med utstrakte vinger i en taus protest.  Foto: Sofie Svanes Flem

Nyheter

Noen av politikerne var prinsipielt imot at kommunen skulle gi penger til organisasjonen «Nei til vindkraftverk på Haramsøya». Etter en lang debatt stemte kommunestyret for pengestøtten på 500.000 kroner, mot 26 stemmer.