Skal øke digital kompetanse i havutdanningene:

Over én million kroner til Fagskolen i Ålesund

Helene Hanken, rektor ved Fagskolen i Ålesund.  Foto: Privat

Nyheter

Totalt får fem prosjekter 13,5 millioner kroner som skal gå til å øke den digitale kompetansen i havutdanningene. Det skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Havnæringene er våre største eksportnæringer og bidrar til verdiskaping over hele landet. Høy kompetanse er et av våre viktigste konkurransefortrinn, og regjeringen jobber for at havnæringene skal ligge i front av den digitale utviklingen, sier næringsminister Iselin Nybø i meldingen.

Blant de fem prosjektene som har fått støtte er Fagskolen i Ålesund, som skal samarbeide med NTNU, Furuno og Kystverket. Prosjekttittel er: Distribuert laboratorium for navigasjonssystemer. Et prosjekt som skal jobbe med å utvikle et nytt digitalt treningsverktøy for maritime studenter.

– Vi er veldig glad for å få muligheten til å utvikle et slikt verktøy, som kan gi enda bedre trening av fremtidens sjøfolk og bidra til å øke sikkerheten på sjøen, sier rektor ved skolen, Helene Hanken.

Til dette prosjektet fikk fagskolen 1.040.000 kroner i støtte.

De fire andre prosjektene som fikk tildelt støtte er Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, UiT Norges arktiske universitet, Fagskolen i Hordaland og Nordland fagskole.