Inviterer til folkeaksjon for PET-skanner til Ålesund sjukehus:

Er snart i mål med millionene

– Sunnmøringene sitter ikke stille og venter på at andre skal skaffe oss noe vi trenger. Så tålmodige er vi ikke.

Innspurt: Førstkommende torsdag blir det direktesending fra foajeen på Parken kulturhus. Marita Løvik Stadsnes, Pål Bakke, Jan Rune Hurlen, Kathrine Grande Røsvik og Runar Paulsen gleder seg.   Foto: Nils Harald Ånstad

Folkeaksjon: Kathrine Grande Røsvik og Runar Paulsen sitter i styret for Foreninga sjukehuset vårt.   Foto: Nils Harald Ånstad

Blir med: Natalie Sandtorv er blant artistene som blir med på sendinga fra kulturhuset.   Foto: Hogne Bø Pettersen

Nyheter

Det sier Jan Rune Hurlen I Sparebank 1 SMN i Ålesund. Foreninga sjukehuset vårt skal i samarbeid med banken være med på aksjonen som forhåpentligvis skal skaffe de siste millionene til PET-skanner på Ålesund sjukehus.

Folkeaksjon

Sunnmørsposten sender aksjonen direkte på smp.no.

– Vi kaller dette en folkeaksjon, og torsdag 1. oktober blir den store aksjonsdagen. Men allerede nå kan folk gå inn på spleis.no/folkeaksjon å gi sitt bidrag, sier Hurlen.

– Nå kan vi en gang for alle knuse myten om sunnmøringer og penger, innskyter Pål Bakke. Han skal sammen med Sunnmørspostens journalist Elisabeth Solvang lede programmet fra foajeen i Parken kulturhus på torsdag.

I løpet av de to timene sendinga varer, blir det flere kulturinnslag med kjente lokale artister. Magne Fremmerlid kommer. Det samme gjør Natalie Sandtorv, Anita Valderhaug, Emilie Giske, Bjørnar Myhr og Dag-Filip Roaldsnes.

Kunstauksjon

– Så blir det anledning til å sikre seg arbeider av kjente kunstnere, forteller Jan Rune Hurlen. Ørnulf Opdahl, Ragnhild Søvik, Terje Fagermo og Håkon Gullvåg har alle gitt bilder til kunstauksjonen som også blir en del av programmet på torsdag. Sistnevnte kommer forresten for å være med på kulturhuset.

Under hele sendinga skal et panel på 30 personer ringe rundt til små og store bedrifter på Sunnmøre som blir utfordra til å bidra.

– Et kjendispanel, innskyter Pål Bakke.

– I hvert fall et panel med folk fra politikk, idrett, kultur og næringsliv, sier Hurlen. Felles for alle er at de ikke nølte med å si ja til å stille opp på dette.

Dobler beløpet

Folk som klikker seg inn på sendinga på smp.no, kan også følge med på hver krone som kommer inn. Både fra private, fra næringslivet og fra kunstauksjonen.

– Og for hver sum som kommer inn fra privatpersoner, dobler banken beløpet. forteller Hurlen.

Runar Paulsen og Kathrine Grande Røsvik fra Foreninga sjukehuset vårt er selvsagt spente på om de kommer til å nå målet på 30 millioner kroner når folkeaksjonen er over.

– Med den velviljen som denne aksjonen møter over alt, tror vi at det skal gå bra sier de to.