To ansatte ved Molde sjukehus har testet positivt på covid-19

De ansatte ved sjukehuset har fått beskjed tirsdag kveld. 21 ansatte og fire pasienter er satt i karantene. Helse Møre og Romsdal har satt krisestab.
Nyheter

(Romsdals Budstikke:) I meldingen til alle ansatte fra Helse Møre og Romsdal står det at de to ansatte har jobbet på kirurgen A og røntgenavdelinga. Det er bare den ene som har hatt pasintkontakt, opplyser Helse Møre og Romsdal.

«Ansatte og pasienter som er berørt i saken er kontaktet. Totalt er 21 ansatte og 4 pasienter satt i karantene. Alle andre ansatte og pasienter kan forholde seg normalt», heter det i meldinga som er signert klinikksjef Georg N. Johnsen.

Har satt krisestab

Det er satt krisestab ved sjukehuset, og smittesporinga er i full gang, heter det i en pressmelding sendt ut tirsdag kveld.

– Vi mistenker ikke at desse to har blitt smitta på sjukehuset. Smittesporingsarbeidet har høgste prioritet, og vi kommer til å følgje opp ansatte og pasienter som har vært i kontakt med disse, sier klinikksjef Georg Johnsen ved Molde sjukehus.

Smittesporing fortsetter utover kvelden.

– Vi jobbar videre med smittesporing og vil komme med oppdaterte tall dersom det blir endringer. Vi har nært samarbeid med Molde kommune i denne saken, sier Johnsen.

Først publisert av Romsdals Budstikke