Oda og Karsten:

– Bli med på spleisen, du også!

Oda Djupvik og Karsten Warholm vet hva det vil si å få en alvorlig diagnose inn i livet. Nå oppfordrer de alle om å støtte aksjonen for PET-skanner til Ålesund sjukehus.

Oda Djupvik og Karsten Warholm oppfordrer deg til å bidra til PET-scanner i Ålesund

Nyheter

Få visste det den gang, at da Karsten Warholm løp inn til sitt første VM-gull på 400 meter hekk i London i august 2017, hadde kjæresten akkurat fullført en vellykket kreftbehandling.

Tidligere i høst snakket paret åpent om hvordan de håndterte diagnosen, og behandlingsløpet etterpå, i NRK-serien «Karsten og Leif».Nå ber de folk om å bli med på spleisen til diagnoseapparatet PET-skanner. Dette er et effektivt hjelpemiddel som kan avdekke flere sjukdommer, blant annet kreft.

– Og 1. oktober er det direktesending hos Sunnmørsposten. Anbefaler å logge inn der, sier Warholm i videoen han og kjæresten har spilt inn.

Sendinga på smp.no vil inneholde musikk og artistmøter, kunstauksjon og samtaler med mennesker som selv har overlevd kreftsjukdom.

Direktesendinga kan oppleves her, torsdag klokka 19-21:Mer om hvordan en PET-skanner virker og kan redde liv, kan leses her:


Målet er 30 millioner kroner til PET-skanner, nå er innspurten i gang:

Når kreftcellene herjer i kroppen, kan en PET-skanner være forskjellen mellom liv og død.

Møt kvinnene som til sammen har bidratt med fire millioner kroner til aksjonen som skal sørge for at Ålesund sjukehus også får dette tilbudet. Alle har de personlige grunner til å bidra.Foreningslivet engasjerer seg i støtteaksjonen:

Tømmer kontoen for ny PET-skanner

«Round Table» i Ålesund gir nær 56.000 kroner til «Foreningen Sjukehuset Vårt».