Molde-virus var mutert – muligens mer smittsomt

Koronatester sendt inn fra Molde bidro i oppdagelsen av det muterte viruset som mistenkes for å være mer smittsomt. – Det er ikke like sikkert som man kan få inntrykk av i noen avisoppslag, men noen data kan tyde på det.

IKKE SIKKERT, MEN: – Det er ikke like sikkert som man kan få inntrykk av i noen avisoppslag at bussviruset er mer smittsomt. Men noen data kan tyde på det, sier Einar Nilsen, overlege og sjef for mikrobiologisk avdeling i Helse Møre og Romsdal.  Foto: GURI VIKEN / HMR

Nyheter

(RBnett:) Mikrobiologen på Molde sjukehus har hatt det svært travelt med å analysere koronatester i de siste ukene. Det var en følge av smittetoppen i Molde nylig, der de fleste tilfellene kunne knyttes til den såkalte koronabussen som kjørte Sør-Norge rundt med pensjonister i sommer.