Hør podkast med Hans Jørund Remmen:

Talsmann for «den glemte bydel»

I mange år har Hessa ventet på idrettshall og ny barneskole. Hva gjør det med en bydel å føle at man blir glemt?

Hessa-gutt i Sunnmørsfolk: Hans Jørund Remmen (47) er oppvokst på Hessa, der han fortsatt bor. Hør ham fortelle hvordan det er å bo i en bydel der innbyggerne i mange år har følt seg glemt av politikerne i Ålesund.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

Hans Jørund Remmen er ukas gjest i podkasten Sunnmørsfolk:


I 25–30 år har innbyggerne etterlyst idrettshall, som også kan være ei «storstue» der bydelen kan bygge identitet.

Og i mange år har slitne Hessa skole vært trang og overbelastet.

Gang etter gang er innbyggerne blitt skuffet over politikerne i Ålesund.

– Det er mye frustrasjon. Mange blir sure og misnøyen er stor, sier Hans Jørund Remmen, ukens gjest i podkasten Sunnmørsfolk.

47-åringen er leder for kommunedelsutvalget for Hessa, Skarbøvik og Aspøy. Han ledet også bydelsutvalget i gamle Ålesund kommune.

Prøver å være positiv: Leder av kommunedelsutvalget, Hans Jørund Remmen, er ikke fornøyd med at det blir ny utsettelse av skole og hall på Hessa. Men han prøver å være positiv.   Foto: Staale Wattø

Selv med hele 9.000 innbyggere i bydelen, er det ingen idrettshall vest for Hellebroa.

I tillegg er kapasiteten på barneskolen på Hessa sprengt for lengst.

Spesielt sørsida av Hessøya har de siste tiårene opplevd enorm vekst i antall nye boliger og innbyggere.

Det har også andre bydeler gjort, men de har kanskje både fått hall og ny skole.

Mange ble skuffet og oppgitt over forslaget fra kommunedirektøren om ytterligere utsettelse av Osane-hall og ny barneskole.

Bakgrunnen er anstrengt kommuneøkonomi.

Tirsdag denne uken gjorde kommunestyret et nytt vedtak, nå er målet byggestart i 2022.– Jeg er ikke fornøyd, men jeg prøver å være positiv utad, sier Remmen, selv politiker for Høyre.

I podkasten forteller han om kampen innbyggerne i bydelen fortsatt står i – og den lange ventetiden på kommunale tjenester.

– Jeg har lurt litt på om vi kanskje er litt for snille, sier Hessa-talsmannen, som selv omtaler seg som «lettere konfliktsky».

Han går likevel ikke av vegen for å si ifra og står oppreist i kampen for bydelen sin.


Kritisk til flertallets budsjettforslag:

– At kirke i indre bydel kan gå på bekostning av helt nødvendige tilbud til barn og unge i ytre bydel, går helt over min forstand

– Jeg mener flertallet i kommunestyret kaster blår i øynene på folk med budsjettforslaget sitt.Hevder at påstander om Hatlehol kirke er uriktige:

– Går ikke foran skoler og idrettshall

– Verken i budsjettet eller i økonomiplanen er Hatlehol kirke lagt inn. En løgn blir ikke sann selv om den gjentas ofte.


I intervjuet forteller Remmen også om en bydel med tett samhold, men med nye utfordringer framover – ikke minst med mange kommunale boliger konsentrert vest på Aspøya.


I 2013 gikk de i fakkeltog for Osane Idrettshall. Nå får 14-åringene kanskje aldri spille håndball som ungdom i sin egen bydel.

Etter planen skulle jobben med å bygge Osane Idrettshall starte i 2021. Nå foreslår kommunedirektøren å skyve på prosjektet til 2023 for å håndtere driftssituasjonen i kommunen.